Σύνδεση σπουδαστών
Ελληνικά English
 

Βουτσαδάκη Ελιάνα

Σε συνέχεια των σπουδών της στην Μ.Βρετανία για την κατάκτηση των RIBAI, II και ΙΙΙ στην αρχιτεκτονική, και κατόπιν 5 ετών εργασίας σε Βρετάνικα αρχιτεκτονικά γραφεία, η Ελιάνα Βουτσαδάκη επέστρεψε το 2004 στην Αθήνα.

Εργάστηκε στο γραφείο Θ. Μπομπότης Αρχιτεκτονες ΕΠΕ για 4 χρόνια προτού ανοίξει δικό της γραφείο και διοριστεί ως καθηγήτρια σύνθεσης και ιστορίας αρχιτεκτονικής στο BHC το 2004. Το 2010 έγινε και συντονίστρια του τμήματος. Έχει ασχοληθεί επίσης με την αρχιτεκτονική δημοσιογραφία στην Μ. Βρετανία και υπήρξε και αρχιτέκτων δυτής για το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχαίων και Μεσαιωνικών Αλεξανδρινών Σπουδών. 

Οι τομείς της αρχιτεκτονικής με τους οποίους ασχολείται κυρίως είναι:

  • Μεταφράσεις τεχνικών κειμένων
  • Αρχιτεκτονική Δημοσιογραφία
  • Αρχιτεκτονική Εκπαίδευση
  • Τρισδιάστατο Σχεδιασμό Κτιρίων
  • Παροχή Αρχιτεκτονικών Υπηρεσιών (για μελέτες και επιβλέψεις κατασκευαστικών έργων)
  • Συντονισμό Αρχιτεκτονικών Έργων (ProjectManagement).

Στην παρούσα φάση αναμένει το πτυχίο της και την εγγραφή της στο Associate Fellowship of the Higher Education Academy της Μεγάλης Βρετανίας.

"Ένας υποψήφιος σπουδαστής του τμήματος Αρχιτεκτονικής στο ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΌ έχει τη δυνατότητα καταρχάς να ενισχύσει την κριτική του ικανότητα και να καλλιεργήσει τις δεξιότητες και τα ταλέντα του μέσω της έρευνας & της επικοινωνίας εντός του υποστηρικτικού και ενθαρρυντικού περιβάλλοντος  που του παρέχουμε. Επιπλέον, μέσα από ένα ολοκληρωμένο 4ετές πρόγραμμα σπουδών, ο σπουδαστής αποκτά σφαιρική γνώση του αντικειμένου της Αρχιτεκτονικής.

Αναλυτικά:

o   Γνώση των Καλών Τεχνών και του αστικού περιβάλλοντος και πως αυτά επηρεάζουν την ποιότητα της αρχιτεκτονικής σύλληψης.

o   Tην πλήρη αποπεράτωση μιας αρχιτεκτονικής μελέτης από την φάση της σύνθεσης (προμελέτη), στην οριστική, μελέτη εφαρμογής και την Δημοπράτηση του έργου με σκοπό την ανάθεση κατασκευαστικών εργασιών.

o   Γνώση νομοθεσίας περί Οικοδομικού Κανονισμού, Συμβάσεων Κατασκευαστικών Έργων καθώς και την επίβλεψη της κατασκευής ενός έργου.

o   Bασικούς κανόνες στατικής και βιοκλιματικού αποδοτικού σχεδιασμού.

o   Τον πολεοδομικό σχεδιασμό, μέσα από τη μελέτη της κατανόησης της σχέσης ανθρώπων - κτιρίων  και κτιρίων – περιβάλλοντος.

o   Την επαρκή γνώση της ιστορίας και των θεωριών της αρχιτεκτονικής όπως και των συναφών τεχνών, τεχνολογιών και ανθρωπιστικών επιστημών

o   Την απόκτηση της ικανότητας να εφαρμόζουν την τρέχουσα τεχνολογία των πληροφοριών για τη διαδικασία του σχεδιασμού.

o   Την παραγωγή αρχιτεκτονικών δημιουργιών που ικανοποιούν συγχρόνως αισθητικές και τεχνικές απαιτήσεις .

Επιπλέον ο φοιτητής του ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ έχει την επιλογή δύο κατευθύνσεων: μετά το 2ο έτος σπουδών μπορεί είτε να συνεχίσει στο ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ κατακτώντας ένα Bachelor of Science“ BSc (Hons) Architectural Design Technology (ADT)” είτε να συνεχίσει τις σπουδές του στην Μεγάλη Βρετανία. Εκεί μπορεί να εισαχθεί απευθείας στο 2ο έτος σπουδών μέσω credit transfer και να αποκτήσει Βachelor Αρχιτεκτονικής.

Ο σπουδαστής θα φοιτήσει σε περιβάλλον που δίνει την δυνατότητα εξασφάλισης εργασίας στην Ελλάδα αλλά και σε οποιαδήποτε διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο. Και αυτό γιατί δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση ώστε το πρόγραμμα σπουδών να είναι δίγλωσσο και διδάσκεται με βάση το Ελληνικό αλλά και το Βρετανικό πλαίσιο/δίκαιο.

Το ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ προσφέρει υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκής μάθησης με καθηγητές που έχουν εμπειρία και στην πρακτική αλλά και στη θεωρητική άσκηση του Αρχιτέκτονα στην Μεγάλη Βρετανία και στην Ελλάδα.

Ένας ιδανικός φοιτητής Αρχιτεκτονικής ενδιαφέρεται πραγματικά για τον άνθρωπο και το δομημένο περιβάλλον που αυτός δημιουργεί/κατασκευάζει. Αγαπάει την τέχνη και την επιστήμη και είναι έτοιμος να εμβαθύνει και στους δύο τομείς. Έχει πάθος που θέλει να το αξιοποιήσει σε ακαδημαϊκό επίπεδο με στόχο την εξειδίκευση του στον τομέα της Αρχιτεκτονικής και είναι προετοιμασμένος να δουλέψει με αφοσίωση και να συνεργαστεί με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές του.