30 Απριλίου 2009 Τεύχος 41
ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ
Κατατέθησαν αιτήσεις για αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων από αποφοίτους του Ελληνοβρετανικού
Η Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Ουαλίας
Νέος Μηχανισμός Ελέγχου
Πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα σεμινάριο ψυχολογίας
Επέτειος της Εξόδου του Μεσολογγίου 2009

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
Η ευτυχία κολλάει σαν τη γρίπη
Θέλουμε μία τράπεζα με συνείδηση
Δώσε μου μέλι να σου δώσω βάζα
Ψάχνει το μυστικό της μακροζωίας στην Ικαρία
Νέα συντονιστική επιτροπή για το κάπνισμα
Συνηγορία καπνιστού

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Κίνητρα για ρεύμα από τις στέγες
Πέντε μικρές πράσινες παγίδες
Ταξιδιώτες για την ανακύκλωση

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Άνοιξε τις πύλες της η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της UNESCO
Πρόγραμμα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας

ΑΡΘΡΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΑΣ
«Methods and Techniques for effective electronic advertising» του κου Ευρυπιώτη Μιχάλη
«Procrastination»
«Διάσπαση παραγελλιών (order parsing) του Δρ. Ε. Θεοχάρη

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ

ΚΑΤΑΤΕΘΗΣΑΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ

Κατατέθησαν στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Ισοτιμιών (ΣΑΕΙ) αιτήσεις για αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων από τρεις αποφοίτους του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου, στις ειδικότητες Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.
Από αυτές, οι δύο αφορούν επανεξέταση αιτήσεων και κατατέθησαν συμπληρωματικά τα Diploma Supplements και οι βεβαιώσεις NARIC των αποφοίτων, ενώ η τρίτη αίτηση κατατίθεται για πρώτη φορά με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σημειώνουμε ότι και οι τρεις απόφοιτοι είναι Chartered Engineers.
Οι απαντήσεις από την επεξεργασία των αιτήσεων αναμένονται σε τέσσερις περίπου μήνες και ελπίζουμε ότι θα είναι θετικές μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας στο αρμόδιο Συμβούλιο.
Εξ άλλου ετοιμάζονται αντίστοιχες αιτήσεις αποφοίτων μας των κλάδων της Ψυχολογίας, της Πληροφορικής και της Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Όλοι οι ανωτέρω πτυχιούχοι μας ετοιμάζουν πλέον και τις αιτήσεις τους για το ΔΟΑΤΑΠ μετά την πρόσφατη θετική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Αριθμός Απόφασης 17.346/2008).


Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΟΥΑΛΙΑΣ

Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Ουαλίας ιδρύθηκε το 2006 και σε αυτήν έχουν πρόσβαση όλοι οι σπουδαστές των πιστοποιημένων προγραμμάτων του Πανεπιστημίου, επομένως και του Ελληνοβρετανικού. Η πρόσβαση γίνεται με ειδικό κωδικό που αποκτούν οι σπουδαστές με την εγγραφή.
Οι παροχές της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου της Ουαλίας εμπλουτίζονται συνεχώς, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους σπουδαστές του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληθώρα βιβλίων και περιοδικών που αφορούν τις ειδικότητές τους.
Η πιο πρόσφατη και εξαιρετικά σημαντική είναι η προσθήκη της Συλλογής της EBSCO που αφορά την Ψυχολογία και τις Συμπεριφορικές Επιστήμες. Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει περίπου 600 περιοδικά τα οποία καλύπτουν θέματα ψυχολογίας, ψυχιατρικής, ανθρωπολογίας, πειραματικών μεθόδων, συμπεριφορικών και συναισθηματικών χαρακτηριστικών κλπ. Παράλληλα, όλα τα περιοδικά είναι καταχωρημένα και στην αλφαβητική κατανομή του καταλόγου περιοδικών του Πανεπιστημίου της Ουαλίας. Η προσθήκη αυτή, προσφέρει στους σπουδαστές ένα εξαιρετικά σημαντικό νέο εργαλείο για την ενημέρωση και επιμόρφωσή τους.
Εξ άλλου οι φοιτητές και καθηγητές του Ελληνοβρετανικού συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερους από 140.000 τίτλους βιβλίων με θέματα που αφορούν οικονομία και διοίκηση, καλές τέχνες και σχέδιο, θρησκεία και φιλοσοφία, νομική, υγεία, πληροφορική και τουρισμό.

ΝΕΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Μετά από πρόταση του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, όλες οι γραπτές εργασίες των σπουδαστών του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου, θα ελέγχονται μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.turnitin.com, για την αποφυγή πιθανής λογοκλοπής από έντυπη ή ηλεκτρονική βιβλιογραφία, καθώς και για την σωστή χρήση παραπομπών. Με τον τρόπο αυτό, οι σπουδαστές μαθαίνουν τον σωστό τρόπο γραφής εργασιών με χρήση παραπομπών σε βιβλιογραφικές πηγές, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Πανεπιστημίου.


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2009 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Δαίδαλος» του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου, σεμινάριο παιδοψυχολογίας με θέμα: «Το Άγχος Αποχωρισμού». Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η κα Μαρία Καρκανιά, παιδαγωγός και ψυχολόγος.
Επίσης, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2009 πραγματοποιήθηκε στην ίδια αίθουσα εκδηλώσεων σεμινάριο με θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες – Πρόληψη, Διάγνωση και Αντιμετώπιση» με εισηγήτρια την Κατερίνα Τζοαν Dearing, Oικογενειακή Θεραπεύτρια.
Το τελευταίο σεμινάριο του κύκλου για την προσχολική και σχολική ηλικία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009 από την Παταπία – Μαρία Τζότζολη, ψυχολόγο και θα έχει θέμα: «Τύπος δεσμού και Αγχώδεις Διαταραχές».


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ


ΤΕΥΧΟΣ 1


ΤΕΥΧΟΣ 2


ΤΕΥΧΟΣ 3


ΤΕΥΧΟΣ 4


ΤΕΥΧΟΣ 5


ΤΕΥΧΟΣ 6


ΤΕΥΧΟΣ 7


ΤΕΥΧΟΣ 8


ΤΕΥΧΟΣ 9


ΤΕΥΧΟΣ 10


ΤΕΥΧΟΣ 11


ΤΕΥΧΟΣ 12


ΤΕΥΧΟΣ 13


ΤΕΥΧΟΣ 14


ΤΕΥΧΟΣ 15


ΤΕΥΧΟΣ 16


ΤΕΥΧΟΣ 17


ΤΕΥΧΟΣ 18


ΤΕΥΧΟΣ 19


ΤΕΥΧΟΣ 20


ΤΕΥΧΟΣ 21


ΤΕΥΧΟΣ 22


ΤΕΥΧΟΣ 23


ΤΕΥΧΟΣ 24


ΤΕΥΧΟΣ 25


ΤΕΥΧΟΣ 26


ΤΕΥΧΟΣ 27


ΤΕΥΧΟΣ 28


ΤΕΥΧΟΣ 29


ΤΕΥΧΟΣ 30


ΤΕΥΧΟΣ 31


ΤΕΥΧΟΣ 32


ΤΕΥΧΟΣ 33


ΤΕΥΧΟΣ 34


ΤΕΥΧΟΣ 35


ΤΕΥΧΟΣ 36


ΤΕΥΧΟΣ 37


ΤΕΥΧΟΣ 38


ΤΕΥΧΟΣ 39


ΤΕΥΧΟΣ 40